En aquesta secció trobaràs tota les activitats en les que ha participat el CoDiNuCat

 2020


 

 

 

  ABRIL

 

 

 

 

 

Encuentro con expertos webinar: Nutrición, Dieta y COVID-19


El dijous 30 d’abril va tenir lloc aquest webinar amb ponents d’arreu de l’estat i prop de 70 asistents, destacant la participació d’alguns d’ells de l’Amèrica Llatina com Argentina, Perú o Colombia. La conferència va ser un èxit gràcies al contingut de qualitat i de gran interès per la situació.

Pots llegir la NDP o bé pots veure la notícia relacionada.

 

Ple l’Observatori dels Drets de la Infància


Degut a la extraordinària situació que estem vivint, es va decidir convocar una sessió extraordinària amb caràcter urgent del ple de l’Observatori dels drets de la infància. Aquesta reunió va tenir lloc el dia 21 d’abril per videoconferència i va comptar amb la participació de la vicepresidenta del CoDiNuCat, la Sra. Marta Planas.

 Xerrada “com gestionar, en la situació actual, un debut en DM2 i en diabetis gestacional”


Una altra proposta formativa a distància que va oferir el CoDiNuCat el dia 22 d’abril,  va ser aquesta xerrada sobre diabetis en la situació actual impartida pel Sr. Serafín Murillo, dietista-nutricionista i expert en la temàtica i que va comptar amb la participació de vint assistents.

 

Xerrada “La nova regulació europea en matèria de privacitat” 


El dilluns 6 d’abril va tenir lloc la xerrada “La nova regulació europea en matèria de privacitat” a càrrec de l’empresa Segurdades S.L. amb la qual el CoDiNuCat té conveni. Va tenir una assistència d’unes setanta persones i després de la xerrada, els col·legiats col·legiades van tenir temps per poder formular preguntes a la ponent.

Donat que la temàtica ha suggerit molt interès entre els col·legiats/des,  us enviem la documentació elaborada per la mateixa empresa amb tot el contingut de la xerrada.

 

Curs d’infografies 14 i 24 d’abril


La vicetresorera del CoDiNuCat i experta en noves tecnologies, la Sra. Elena Maestre, va impartir el 14 d’abril aquest curs per elaborar infografies a distància. Degut a la demanda d’assistència, es va obrir una nova data, el 24 d’abril, per oferir el curs a més col·legiats. En total, prop d’un centenar de col·legiats i col·legiades han realitzat el curs.


 

 

  MARÇ

 

 

 

III Jornades d’ADINU Barcelona


El divendres 6 de març, l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris de Barcelona va organitzar les seves terceres jornades al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Entre les ponències i xerrades destaquem l’actualització de la guia “petits canvis per menjar millor” realitzada per la Sra. Gemma Salvador del Departament de Salut i presentada per la Sra. Elena Maestre, dietista-nutricionista i membre de la Junta de Govern del CoDiNuCat.

 

  FEBRER

 

 

 

Jurat a la 5ena edició del premi Càtedra UB-DANONE


El 13 de febrer, la Sra. Elena Maestre, Vicetresorera del CoDiNuCat va assistir com a jurat a la 5ena edició del premi Càtedra de la Universitat de Barcelona-DANONE, on els finalistes van presentar els seus treballs. L’acte va tenir lloc a l’edifici de la Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera.

 

 

 

 

 

Presentació del CoDiNuCat a les Universitats Catalanes


La Sra. Sònia Vallés, membre de la Junta de Govern del CoDiNuCat va participar en l’acte de presentació del Col·legi a les universitats catalanes. La xerrada va tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar de la Universitat de Vic.

 

 

 

Xerrada “gestió de polítiques públiques en prevenció de l’obesitat i dret alimentari”


El dilluns 17 de febrer el CoDiNuCat va organitzar a la Facultat de Medicina i Ciències Mèdiques de la URV, a Reus, aquesta xerrada amb la participació de la Sra. Verónica Risso, docent de la Universitat de Buenos Aires i experta en polítiques alimentàries i del Sr. Francisco Ojuelos, advocat, per parlar de dret alimentari. La xerrada va ser conduïda per la presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio i va tenir una participació d’un centenar d’assistents.

XIII Aniversario del Instituto Tomás Pascual Sanz


L’acte va tenir lloc al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia i va comptar amb la participació de la Presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio. Calidad Pascual i representants del sector de l’alimentació van defensar que la salut no és exclusiu dels aliments o de l’exercici, sinó d’un conjunt de factors que la indústria, l’Administració i els usuaris han de promoure de manera conjunta hàbits de vida saludables.Per altra banda, la Dra. Nancy Babio va donar èmfasi en el fet que hi ha certs etiquetatges que dintre de la legalitat, informen que no porten substàncies que mai han portat (gluten, sucres…) i això confon als consumidors.

Taula rodona “Per la teva salut… Stop intrusisme!”


La Dra. Roser Martí, en representació del CoDiNuCat va participar en aquesta taula rodona al Caixafòrum de Tarragona juntament amb altres col·legis professionals (COPFLEC, COMT, COFIC, COPC i COVT) per debatre l’intrusisme professional i plantejar diferents situacions que es troba cada col·legi professional.

  GENER

 

Consell Català de l’Alimentació


El CoDiNuCat ha estat present a les reunions del mes de gener del Consell Català de l’Alimentació. Concretament el dia 20 de gener la  Dra. Blanca Salinas va assistir a la reunió de l’Eix Salut i Nutrició, el dia 23 de gener, la Sra. Sònia Vallés va  assistir a la reunió de l’Eix Comunicació i Sensibilització i el dia 29 de gener,  la nostra Vicesecretaria, la Dra. Roser Martí, assisteix a la reunió de l’Eix de Territori, gastronomia i cultura, per donar continuïtat a les anteriors reunions i orientada a compartir els resultats de totes les aportacions, així com definir conjuntament les línies estratègiques i iniciatives associades.

 

 

 

 

reunió PReME ASPCAT


El 31 de gener, la Secretaria del CoDiNuCat, la Sra. Inés Navarro va assistir a la reunió de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per debtre alguns canvis que es plantegen en relació a les freqüències recomanades d’aliments en les programacions de menús en els menjadors escolars.

 

 

 

 

 2019


 DESEMBRE

Assistència a la Taula Tècnica de l’Associació Intercol·legial


El CoDiNuCat ha estat present a la Taula Tècnica de l’Associació Intercol·legial. En aquesta reunió ha servit per fer el tancament de l’any 2019 i engegar les propostes del 2020 respecte a la formació, les activitats.

Alhora ha servit per donar pas a l’espai de reflexió “L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides”, a càrrec del Sr. Miquel Rodríguez Planas, comissionat de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 


  NOVEMBRE

Representació del CoDiNuCat al Congrés de la EFAD


La Presidenta i el Tresorer del Col·legi, la Dra. Nanxy Babio i el Sr. Miguel Reverte, van assistir en representació del CoDiNuCat al Congrés de la EFAD a Berlín. També es va aprofitar per compartir amb col·legues d’altres països el document científic sobre la incorporació del D-N a l’equip de l’atenció primària.

 

Consell Català de l’Alimentació


El dimecres 20 de novembre,la Vicesecretària del CoDiNuCat, la Dra. Roser Martí va participar en nom del col·legi, ja que el CoDiNuCat és membre de la Comissió de Gastronomia i Terroitori per tractar la primera fase de diagnosi del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) assignades a aquesta comissió.

Finalitza el curs d’actualització en Nutrició i Diabetis


L’últim cap de setmana de novembre va finalitzar el curs avançat (i la totalitat del curs) d’actualització en Nutrició i Diabetis. El curs va començar al setembre, realitzat íntegrament al COACB (Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona) i s’han tractat els mòduls:  “La diabetis al llarg de la vida”,  “Situacions especials”,  “Diabetis i futur” i “Diabetis”.

III reunió plenària del Fòrum de Diàleg Professional


El passat dilluns 4 de novembre, la Dra. Nancy Babio, en representació del Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya assisteix a la III reunió plenària del Fòrum de Diàleg Professional on s’exposa la cloenda d’aquest ampli procés de debat entorn de les polítiques de planificació i ordenació professionals que ha suposat, durant el darrer any, el Fòrum de Diàleg Professional.

 

 

“Living Lab Kitchen 4 Healthy Life. A LEGO® Serious Play® experience (Design Thinking per Dietistes-Nutricionistes)”


El divendres 29 i dissabte 30 de novembre el CoDiNuCat va organitzar aquesta formació per als col·legiats, amb una molt bona acollida per la seva originalitat. El curs està adreçat a tots els Dietistes-Nutricionistes i s’organitza en petits grups, on es desenvolupa el treball en equip, l’empatía, la imaginació…

 XII Jornada del Pla integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS)


El passat dimecres 20 de novembre,la Secretària del CoDiNuCat, la Sra. Inés Navarro va assistir a la XII Jornada del Pla integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS)  a la seu de l’Agència de salut Pública de Catalunya.  El PAAS s’emmarca dintre del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública |PINSAP|, que aplica l’estratègia de Salut en totes les Polítiques a Catalunya, i que treballa el concepte  que la salut de les persones depèn, entre altres coses, de l’entorn on viuen, creixen, aprenen, treballen, etc.
La jornada porta per títol PAAS i sostenibilitat i vol ser una reflexió sobre estratègies per assolir els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS). Es tracta d’una jornada tancada, a la que es conviden professionals de la salut i d’altres àmbits, de departaments de la Generalitat, universitats, diputacions etc. per tal de recollir un ampli ventall d’opinions i propostes de futur, que puguin ser aplicades a títol individual, a nivell de la comunitat o des de l’entitat on es treballa.

Nou èxit de les VII Jornades del CoDiNuCat!


Els dies 22 i 23 de novembre s’han celebrat a la ciutat de Barcelona les VII Jornades del CoDiNuCat i III Congrés de la SCADC. Aquest any les Jornades s’han celebrat amb el lema “Evidència científica: la base de la professionalitat” centrant-se en la importància d’una bona base científica per donar qualitat a la professió.

Les Jornades d’enguany han estat un èxit rotund amb una participació de 280 inscrits, amb el Paranimf de la Facultat de Ciències Mèdiques i la Salut de la Universitat de Barcelona penjant el cartell d’aforament complet i donant una imatge digne d’unes Jornades de qualitat.


 

 

 

 

 OCTUBRE

 

 

 

 

Asociaciones de Consumidores y los profesionales de la dietética y nutrición piden que Nutriscore sea obligatorio en toda Europa


El Colegio de Dietistas-Nutricionistas de Cataluña (CODINUCAT), la Sociedad Científica Española de Dietética y Nutrición (SEDYN), la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) y la Confederación Estatal de Consumidores y Usuarios (CECU) también apoyan la petición.

Llegeix la NDP aquí.

 

 

 

Pla estratègic d’alimentació


El passat dijous 3 d’octubre, la Vicepresidenta del CoDiNuCat, la Sra. Marta Planas, va assistir a la reunió del Consell català de l’Alimentació, on es va presentar el projecte Pla Estratègic d’Alimentació a Catalunya del qual el col·legi forma part de les d’una de les comissions de treball. La reunió va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans.

 

 

 

Mòdul “Situacions especials” del curs avançat d’actualització en Nutrició i Diabetis


El dissabte 19 d’octubre va tenir lloc un nou mòdul del curs avançat d’actualització en Nutrició i Diabetis amb les D-N Clara Bretxa, Carme Martí, Núria Guillén i Marina Llobet amb temes molt interessants sobre la diabetis i viatjar, nefrapatologia, celiaquia i diferents cultures.

Recorda que et pots apuntar a qualsevol dels mòduls del curs de manera independent!

Més informació a:https://medianeeds.codinucat.cat/programa-cat-avancat-2/

 

 

 

 

 

 

 

Curs “Tractament de l’Obesitat infantil” a Girona


El dissabte 5 i el 19 d’octubre el CoDiNuCat, i gràcies a la Diputació de Girona, el CoDiNuCat va organitzar el curs “Tractament de l’obesitat infantil” a l’Hotel Carlemany de Girona. Les ponents Sra.Laia Asso i Sra.Montserrat Ibarra, Dietistes-Nutricionistes, van realitzar una jornada amb una molt bona acollida pels col·legiats de Girona.

 

 

 

 


 

 

 

 SETEMBRE

 


 

 

 JULIOL

Presentació “Actualitat i tendències dels hàbits de consum a Catalunya”


El dia divendres 19 de juliol, la nostra vocal de la junta Sònia Vallés, va assistir en representació del CoDiNuCat, a la presentació “Actualitat i tendències dels hàbits de consum a Catalunya”, de l’Agència Catalana del Consum. Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

II Congrés Nacional d’Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica d’Espanya


El passat 12 de juliol, la nostra presidenta, Dra. Nancy Babio, i el nostre tresorer, Sr. Miguel Reverte, van assistir al “II Congrés Nacional d’Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica d’Espanya” a la Masia del Campus de l’Alimentació Torribera, i al qual van assistir estudiants de tot l’estat Espanyol.

Fòrum de Diàleg Professional


Al llarg del mes de juliol, la nostra presidenta, Dra. Nancy Babio, la nostra vicetresorera, Elena Maestre, i la nostra vocal de la junta de govern, Anna Pibernat van assistir a les reunions del grup de treball del Fòrum de Diàleg Professional, l’objectiu del qual és la implantació de polítiques de planificació i ordenació de les professions sanitàries.

 

 

 

Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

Finalització del curs “Actualització en Nutrició i Diabetis” (nivell bàsic)


El dia 13 de juliol va finalitzar la primera edició del curs “Actualització en Nutrició i Diabetis” (nivell bàsic) amb les ponències de Diana Díaz, Albert Olivella i, el director del curs, Serafín Murillo. Recorda que al mes de setembre començarà el curs avançat!

 

 

 

 JUNY

 Presentació d’un pòster del Grup de Treball de Nutrició Clínica


El passat 1 de juny el Grup de Treball de Nutrició Clínica del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, va presentar el pòster “Creación de un modelo de Informe de alta hospitalaria especifico para dietistas-nutricionistas (D-N) clínicos” en el Congrés de la Sociedad Española de Nutrición Clínica y Metabolismo a Santiago de Compostela.

 

 

 


 

 

Convidats a l’acte de presentació del Consell Català d’Alimentació 


El 7 de juny la nostra presidenta, Dra. Nancy Babio, va assistir en representació del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, a l’acte de presentació del Consell Català d’Alimentació al Parlament, el qual va comptar amb la participació del Sr. Abel Mariné, el Sr. Joan Roca i la Sra. Carme Ruscalleda.


Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

 

Presentació de la campanya “Implica’t


El dia 14 de juny, i com a membres de la Taula de Diàleg de TCA, el Col·legi de Dietietistes-Nutricionistes de Catalunya va estar convidat a la presentació de la campanya de sensibilització “Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç” de l’Agència Catalana del Consum. Generalitat de Catalunya. En aquesta ocasió la dietista-nutricionista Natalia Alimbau va assistir en representació del nostre col·legi.

 

 

 

 

Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

Fòrum de Diàleg Professional


Al llarg del mes de juny van continuar les reunions dels grups de treball del Fòrum de Diàleg Professional, l’objectiu del qual és la implantació de polítiques de planificació i ordenació de les professions sanitàries.

 

 

 

Assemblea General Ordinària del CoDiNuCat


El dia 6 de juny es va realitzar l’Assemblea General Ordinària on es van presentar les memòries d’activitats de l’any 2018.

 

 


 

Curs d’Actualització en Nutrició i Diabetis


Aquest mes de juny es va continuar amb el Curs d’Actualització en Nutrició i Diabetis, amb el dietista-nutricionista i director del curs Sr. Serafín Murillo, i la infermera d’educació diabetològica, la Sra. Carmen Yoldi.

 

 

 


Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

 

Presentació de la guia “Petits canvis per menjar millor”


El dia 20 de juny es va presentar la guia “Petits canvis per menjar millor”, exclusiva per a Dietistes-Nutricionistes del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya a l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

 

 


Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

Jornada CODINuCoVa


El dia 28 de juny, la nostra presidenta, Dra. Nancy Babio, va assistir com a ponent a les VII Jornadas del CODINuCoVa “Construyendo Profesión”.

 

 

 

 

Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

Signatura de conveni amb l’ACCU Catalunya


El dia 6 de juny el Col·legi de Dietistes-Nutricionsites de Catalunya va signar un conveni amb ACCU Catalunya (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa), per tal de començar a potenciar la col·laboració i la creació de sinergies entre les nostres entitats.

 

 

Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

Acte de graduació de Dietistes-Nutricionistes a la Universitat Rovira i Virgili


Un any més el CoDiNuCat va estar convidat a l’acte de graduació dels Dietistes-Nutricionistes a la Universitat Rovira i Virgili, al qual van assistir la nostra vicesecretària, Dra. Roser Martí, i la nostra presidenta, Dra. Nancy Babio, en aquesta ocasió, com a responsable d’ensenyament del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili.

 

 

 

Acte de Promoció del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida


El dia 21 de juny es va realitzar l’acte de la VII Promoció del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida. La nostra vocal de la junta de govern, Dra. Blanca Salinas, va assistir-hi en representació del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, per tal de lliurar el premi a l’alumne integral.


 

 MAIG

 

 

Assistència a “The Love Behind Food Summit” de Danone


El passat 9 de maig el Tresorer del CoDiNuCat, el Sr. Miguel Reverte va assistir a l’esdeveniment “The Love Behind Food Summit”, organitzat per Danone. Aquest esdeveniment va donar lloc a xerrades i conferències que giren entorn a plantejar un millor sistema alimentari pel futur. Van participar entre altres, la Sra. Carme Ruscalleda.

 

 

 

Ha començat el nivell bàsic del curs

D’actualització en nutrició i diabetis


El 24 de maig va començar el nivell bàsic del Curs d’Actualització en Nutrició i Diabetis, amb la ponència del Sr. Serafín Murillo, director del Curs.

Dissenyat des de la formació continuada del CoDiNuCat i dirigit exclusivament per a dietistes-nutricionistes.

 

 

 

Convidats al lliurament de les Creus de Sant Jordi 2019


El 16 de maig el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya ha estat present en l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2019, juntament amb diverses personalitats i entitats distingides amb aquest guardó per la Generalitat de Catalunya.

 

Fotografia: Luis J. Morán President del CGCODN i Isabel Higuera Presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia del CGCODN

 

 

Aprovats els estatuts definitius del CGCODN


El dissabte dia 18 de maig, la nostra Presidenta la Sra. Nancy Babio, i la Vicepresidenta la Sra. Marta Planas, van assistir a l’Assemblea General Extraordinària del Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas (CGCODN) on es van aprovar els estatuts definitius del màxim òrgan que agrupa als dietistes-nutricionistes de tot l’Estat.
També es va celebrar el Pleno del Consejo General, on va prendre possessió del càrrec la presidenta de la Comissió Nacional de Deontologia, la Dra. Isabel Higuera.
Seguim treballant per la professió.

 

 

 

 

 ABRIL

 

 

 

 

 L’alimentació i el rol de les universitats catalanes


El passat 11 d’abril el Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va participar a la jornada “L’alimentació i el rol de les universitats catalanes” organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 “Models alimentaris i canvi climàtic”


El dia 2 d’abril el Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) va organitzar la Jornada científica amb el lema “Models alimentaris i canvi climàtic”. El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va ser una de les entitats col·laboradores, destacant la participació de la Presidenta del Col·legi, la Dra. Nancy Babio com a moderadora de la ponència “Producció d’aliments d’origen animal o vegetal” a càrrec de la Sra. Marta Guadalupe, directora general de la Càtedra “Agroecologia i Sistemes Alimentaris” de la Universitat de Vic.

 

 Reunió CGCODN a Madrid


El Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas es va reunir el dia 7 d’abril a Madrid per la constitució del Ple.
Per part del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya van assistir la Presidenta, la Sra. Nancy Babio, la Vicepresidenta, la Sra. Marta Planas i el Tresorer, el Sr. Miguel Reverte. Destacar, la participació del col·legiat Josep Ramón Ferrero en la “vocalia de estabilidad de empleo”.

 

 I Congrés SEDYN-CODINCAM


Els dies 6 i 7 d’abril la Sociedad Científica Española de Dietética y Nutrición (SEDYN) va celebrar el seu primer Congrés a la ciutat d’Albacete. El CoDiNuCat, com a entitat col·laboradora va assistir amb la participació de la Presidenta, la Dra. Nancy Babio, la Vicepresidenta, la Sra. Marta Planas, el Tresorer, el Sr. Miguel Reverte i la Vocal, la Sra. Sònia Vallés. Cal destacar la participació de dos col·legiats en les comunicacions orals, així com el premi a la millor comunicació oral a la Sra. María Dolores Zomeño.

 

 

 MARÇ

 

 

 Jornada de sortides professionals del Dietista-Nutricionista-2n Congrés ADINU


El divendres 15 de març el CoDiNuCat  junt amb ADINU Barcelona van organitzar la Jornada de Sortides Professionals de Dietista-Nutricionista al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona. La Jornada va tenir un gran èxit d’acollida amb 230 inscrits que van poder gaudir de ponències de qualitat, així com referències per la professió de Dietista-Nutricionista. Van assistir en tre altres, representants de les cinc universitats on s’imparteix en Graud de Dietètica i Nutrició Humana: Universitat Ramón Llul-Blanquerna, Universitat de Barcelona, Universitat de Vic, Universitat de Lleida i Universitat Rivira i Virgili.

 Dones col·legiades en acció


El passat dijous 7 de març la Vicepresidenta del CoDiNuCat, la Sra. Marta Planas va assistir a l’acte organitzat per la Intercol·legial “dones col·legiades en acció” en motiu del dia 8 de març, dia de la dona treballadora. A la fotografia, la Sra.Marta Planas juntament amb la Sra. Núria Carrera, Vicepresidenta de l’associació Intercol·legial i presidenta de la comissió de dones i igualtat.

 Assemblea General Constituent del Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas


El passat divendres 1 de març va ser un dia històric per a la professió!
Va tenir lloc l’Assemblea General Constituent del Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas, que va estar presidida per representants del Ministerio de Sanidad, Ministerio de Agricultura, Consejeria de Sanidad de la Comunidad de Madrid i pel Foro Español de Pacients.

Diversos representants de universitats, societats científiques, administració e industria van estar presents en aquest moment històric.

Pel que fa al Col·legi de de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va tenir la representació de la Sra. Nancy Babio (Presidenta), la Sra. Marta Planas (vicepresidenta), la Sra. Roser Martí (vicesecretaria), el Sr. Miguel Reverte (tresorer), la Sra. Sònia Vallés, la Sra. Anna Pibernat i la Sra. Núria Llata (vocals).

 FEBRER

 

 

Jornada Alimentació i Nutrició- Unió de Consumidors de Catalunya

El dimecres 13 de febrer la Sra. Sònia Vallés, com a portaveu del CoDiNuCat va assitir a la reunió organitzada per la Unió de Consumidors amb el lema “Alimentació i Nutrició” i celebrat a les Franqueses del Vallès.

 

Premis Càtedra UB-Danone en la seva quarta edició

El dimecres 20 de febrer la Sra. Núria Llata, membre de la Junta de Govern del CoDiNuCat va assistir com a jurat a l’entrega dels Premis Càtedra UB-Danone celebrat al Campus Torribera de la Universitat de Barcelona. El premi té com a objectiu reconèixer els millors treballs de fi de Grau presentats pels alumnes de Ciència i Tecnologia dels Aliments de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Barcelona.

 

 GENER

 

 

 

 

 

 

Etiquetatge frontal dels aliments Nutriscore: bases científiques

El dijous 24 de gener va tenir lloc a l’Agència de Salut Pública de Catalunya la Jornada sobre el nou etiquetatge frontal dels aliments “Nutriscore”. Va comptar amb la participació de la Dra. Pilar Galán i el Dr. Serge Hercberg principals impulsors de la iniciativa a França i també destacar la participació de la Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de Salut, del Professor Jordi Salas i la Dra. Nancy Babio. L’acte va tenir un èxit rotund amb més d’un centenar de persones assistents i prop d’una vuitantena seguint la retransmissió en “streaming”.

Observatori dels drets de la infància

El dimarts 22 de gener, la Vicepresidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, la Sra. Marta Planas va assistir en representació del Col·legi a la sessió del ple de l’observatori dels drets de la infància. Organitza la Direcció General d’Atenció a la infància i l’Adolescència.

Enviament de la Postura científica sobre la relació entre l’enzim DAO i la migranya al Minister de Sanitat i al Departament de Salut

A principis de gener, el CoDiNuCat va enviar la Postura Científica “Relación entre la enzima DAO y la migraña” a la Ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, la Sra. María Carcedo Roces, així com a la Consella de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Alba Vergés, al Director de la Direcció General de Professionals de la Salut, el Sr. Marc Ramentol i Sintas, la Sub-directora General de Promoció de la Salut, la Dra. Carmen Cabezas i al Secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix i Oliver. Pots accedir a les postures científiques del CoDiNuCat aquí.

 

Xerrada Intrusisme Professional

El passat 24 de gener, després de la  la Jornada sobre l’etiquetatge Nutriscore, membres de la Junta del CoDiNuCat van realitzar una xerrada informativa sobre intrusisme professional per resoldre els dubtes dels col·legiats. Cal destacar que va tenir poca participació dels col·legiats i per això us animem a participar-hi activament.

Per la teva consulta hem actualitzat la informació sobre intrusisme professional a la nostra pàgina web: https://medianeeds.codinucat.cat/intrusisme-professional/

Jornada de Debat Tècnic

El passat 22 de gener, la Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va participar en la Jornada de Debat Tècnic dins del Diàleg Professional, organitzat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A la sessió es parlava de la identificació dels principals reptes a què han de fer front les professions sanitàries en el marc del sistema sanitari català.

 DESEMBRE

 

 

 

 

Final de la IV edició del Postgrau “Nutrición y Dietética aplicada a la Actividad Física y al Deporte”

El divendres dia 14 i dissabte dia 15 de desembre va tenir lloc l’últim módul de l’edició d’enguany del Postgrau “Nutrición y Dietética aplicada a la Actividad Física y al Deporte“. Divendres va servir per poder fer un repàs de tots els mòduls realitzats fins al moment i resoldre dubtes de tots els continguts cursats. L’endemà, els alumnes van realitzar la Defensa del Treball de Final de Postgrau davant el tribunal. Cal destacar la gran qualitat dels treballs i des de la direcció i coordinació del Postgrau han ressaltat la implicació dels alumnes, donat que és el primer cop en els quatre anys de Postgrau, que han aprovat tots, amb tres matrícules d’honor incloses. Des del CoDiNuCat volem felicitar als alumnes per la feina feta!

Col·laboracio entre el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya i l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris de Barcelona (ADINU)

Durant el final del Postgrau de Nutrició i Dietètica aplicada a l’Activitat Física i Esportiva, representants de Adinu Barcelona es van reunir amb la Presidenta, vicepresidenta i tresorer del CoDiNuCat per tal d’engegar interessants projectes. Estem molt orgullosos de les noves generacions que arriben a la professió amb molta empenta i moltes ganes.  Molt aviat us detallarem les novetats i futures col·laboracions i activitats conjuntes!!
Gràcies Laura Subirà, Presidenta en funcions, Laura Mena, tresorera i Abril Gorgori, secretària d’Adinu Barcelona.

 

 

 

 NOVEMBRE

 

 

 

VI Jornades CoDiNuCat

Dissabte 10 de novembre van tenir lloc al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB) les VI Jornades del CoDiNuCat. El tema central d’aquestes #VIJornadesCodinucat va ser la importància de la #nutrició durant la vellesa, tenint una gran acollida fins a exhaurir totes les inscripcions arribant a la xifra dels 250 assistents. Aquest èxit va ser gràcies en gran part, a un programa científic de molta qualitat i varietat i una organització que va vetllar perquè tot anés a la perfecció. Les Jornades van tenir la participació de 9 ponents i 5 moderadors organitzats en una conferència inaugural, una taula rodona i cinc conferències curtes. Cal remarcar també, que en el descans va tenir lloc una pausa activa molt dinàmica.  Des del CoDiNuCat volem donar les gràcies a tots els assistents, ponents, moderadors, col·laboradors i voluntaris, així com als  patrocinadors, empreses i entitats col·laboradores.

Prova pilot per la recepta electrònica

Aquest mes de novembre hem començat la prova pilot per la recepta electrònica per als Dietistes-Nutricionistes per la pauta de Nutrició Enteral Domiciliària (NED), en el marc del programa de NED del Servei Català de Salut.

XI Jornada PAAS

Dilluns 26 de novembre, la Presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio, va assistir en representació del Col·legi a la XI Jornada del Pla integral de la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable. Aquestes Jornades reuneixen anualment professionals vinculats a l’alimentació, l’activitat física, l’envelliment saludable i la prevenció i l’atenció de l’obesitat infantil per debatre, reflexionar i plantejar propostes de futur al Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable. Entre els ponents va destacar la presència del Dr. Michel Chauliac, un dels impulsors de la implantació del sistema d’etiquetatge nutricional “NutriScore”.

Assemblea de col·legiats

Un cop finalitzades les VI Jornades del CoDiNuCat va tenir lloc l’assemblea de col·legiats. Amb una cinquantena de participants es va ratificar l’acta de l’última assemblea que va tenir lloc el 2 de juny de 2018.

Dia Mundial de l’Obesitat

El 12 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Obesitat el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) va realitzar una infografia alertant de l’elevat nombre de persones que pateixen obesitat o sobrepès a Catalunya i animant a acudir al Dietista-Nutricionista col·legiat per combatre la malaltia. Les dades obtingudes del Departament de Salut indiquen que quasi la meitat de la població adulta pateix sobrepès o obesitat i que aproximadament un terç dels nens/es d’entre 6 i 12 anys també pateixen sobrepès o obesitat.

Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries

El dimarts 27 de novembre, la Vicepresidenta del CoDiNuCat, la Sra. Marta Planas, va assistir en representació del Col·legi al Ple del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries on entre altres temes es van presentar per aprovar les memòries dels anys 2016 i 2017, així com l’acreditació dels Grups de Treball i les Comissions.

Dia Mundial de la Diabetis

El passat dimarts 13 de novembre, la Sra. Sònia Vallés en representació del Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va assistir a l’acte de l’Associació de Diabetis Catalunya – ADC amb l’encesa dels llums de l’ajuntament, per celebrar el Dia Mundial de la Diabetis.

Jornada “Diabetes Cero”

El dissabte 17 de novembre, la Vicepresidenta del CoDiNuCat, va assistir a la Jornada de #DiabetesCERO “Un matí de ciència i esport en família”. La primera Fundació de Diabetis amb una gran iniciativa: buscar la curació d’aquesta malaltia crònica. La Jornada va consistir en set xerrades i una activitat pràctica i va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Fòrum de Diàleg Professional

La Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va assistir el dimecres 28 de novembre a la segona Jornada de Treball del Fòrum de Diàleg Professional. Aquest, és un procés de debat per implementar en matèria de polítiques de planificació i ordenació dels professionals de la Salut.

 

 OCTUBRE

 

 

Participació del CoDiNuCat al 2n Simposi de Celiaquia

Dissabte 20 d’octubre la Presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio va participar com a ponent al 2n Simposi d’Investigació en Celiaquia i Dieta Sense Gluten, organitzat per Celíacs de Catalunya, amb la ponència “La malaltia celíaca i la seva associació amb els trastorns de la conducta alimentaria”.

20 anys Col·legi de Logopedes de Catalunya

La membre de la Junta del CoDiNuCat Sònia Vallés, va assistir ahir a la Jornada de cel·lebració dels 20 anys del Col·legi de Logopedes de Catalunya sota el lema “20 anys de logopedes fent camí”.

Assistència a les jornades de debat tècnic

La Presidenta del Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, la Dra. Nancy Babio assisteix a la jornada de debat tècnic per abordar l’anàlisi exhaustiu dels escenaris actuals en relació amb la demografia de les professions sanitàries.

 SETEMBRE

 

Visita a l’empresa de brous ANETO

 Una delegació de la Junta de Govern de CoDiNuCat formada per la nostra presidenta, la Dra. Nancy Babio, la vicepresidenta, Marta Planas, i el nostre tresorer, Miguel Reverte, van visitar  les instal·lacions de l’empresa de brous ANETO. Els visitants van poder conèixer tot el procés d’elaboració dels productes i les matèries primeres que fan servir per preparar els brous. Des de CoDiNuCat li agraïm a ANETO per obrir-nos les portes de la vostra “gran cuina”.

Presentació del “Pla de Salut de Reus 2018-2022”

19 de setembre. La Presidenta, la Dra. Nancy Babio, va assistir a la tarda a la presentació del “Pla de salut de Reus 2018-2022”. Com sempre el CoDiNuCat vol seguir sent capdavanter en l’àmbit de la nutrició a Catalunya.

CoDiNuCat participa al Fòrum de Diàleg Professional

La nostra presidenta, la Dra. Nancy Babio, va participar a una cimera amb altres professionals de la salut, organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el passat 19 de setembre. L’objectiu de la trobada era oferir una resposta integral a les noves demandes de salut. Pots llegir més aquí.

Assistència al Parlament a una sessió sobre igualtat de gènere

La vicepresidenta Marta Planas, en representació del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, va assistir a la jornada ”Parlaments amb perspectiva de gènere per garantir la igualtat efectiva de dones i homes” al Parlament de Catalunya.

 JULIOL

 

 

 El CoDiNuCat participa com a jurat als Premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

10 de juliol.  La dietista-nutricionista Marta Planas, vicepresidenta del CoDiNuCat, va participar com a jurat en la selecció dels guanyadors de la 9a edició dels Premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca. Donem les gràcies a tots els participants per presentar treballs tan enriquidors i als organitzadors per aquest tipus d’iniciatives!

 JUNY

 

 

 CoDiNuCat participa al XVII Congreso de la SEN

La Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, va donar una ponència sobre lactis i malalties cardiometabòliques i sobre la conveniència o no dels desnatats al XVII Congreso de la Sociedad Española de Nutrición (SEN).

Participació a la Jornada Alimentació i Nutrició

La Sònia Vallès del CoDiNuCat va participar en la Jornada “Alimentació i Nutrició” dins del II Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable, organitzat per la Unió de Consumidors de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 El CoDiNuCat assisteix a la II Jornada del CODINMA

 

16 de juny. La vicepresidenta, Marta Planas, i la presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio, van assistir a la II Jornada del Colegio Profesional de Dietistas-Nutricionistas de la Comunidad de Madrid (CODINMA). La Dra. Babio va donar una xerrada sobre la problemàtica actual de l’obesitat infantil i la importància de l’esmorzar per combatre el sobrepès. Clica aquí.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR